ponedeljak, 03 april 2017 13:25

Modna pravila za punije dame

Objavila
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Modna kasta u kojoj postoji prostor samo za mršavice polako slabi i otvara prostor i za ,,obične smrtnice'' tj. žene sa oblinama ! Modna utopija postaje stvarnost i otkriva da i punije žene mogu izgledati apsolutno fantastičnoseksi stilizovano 

Ipak, kako biste bile ,,dobro i moderno obučene'' morate pratiti neka osnovna pravila, koja svakako važe i za ,,mršavice'' !

 

Odeća u jednoj boji - Ovakvi odevni komadi, pogotovo u crnoj boji, su najbrži put da izgledate vitkije. Ipak, crnu ostavite za specijalne prilike kad treba da budete elegantne. Sve boje su vam na raspolaganju, ali je preporučljivo da birate tamnije nijanse.

Štikle, štikle, štikle... Obuća sa višom ili visokom potpeticom će vizuelno izdužiti vašu figuru i učiniti da izgledate vitkije. Probajte sve - od klasičnih crnih salonki, preko seksi crvenih cipela do ludih sandala. Što se tiče zimske obuće - izbegavajte duboke čizme, jer će vizuelno skratiti noge. Ukoliko se ipak odlučite za njih neka budu uske i na štiklu. Najbolje će vam pristajati kratke čizme, do članaka, na štiklu. 

Pantalone i farmerke sa niskim strukom su veliko NE - Ovi modeli retko kome dobro stoje. I to nema veze sa kilažom, već isključivo sa telesnom građom. To što su možda moderne, ne znači da će vam dobro stajati. A dobra stvar jeste što su definitivno modna prošlost. Hvala modnim bogovima, pa je duboki struk postao pravi hit. Slobodno se odlučujte za ovakve modele. Izdužiće noge i naglasiti vaš struk stvarajući ženstvenu liniju tela. Isto važi i za suknje.

Kratke jakne ? Nikako ! Ovakvi modeli jakni i kaputa će samo skrenuti pažnju na vaš struk i zadnjicu. Birajte strukirane modele dužine minimum do bokova. Vojnički fazon je ove sezone potpuni hit, tako da možete izabrati neki u ovom fazonu ili pak neki somotski koji se takođe vratio na modnu scenu.

Uske 3/4 i 9/10 pantalone - modni trend koji nije za vas ! Ovakve modele iako su ultra popularni bi trebalo da zaobiđete. Vizuelno će vas ,,preseći'', skratiti noge i u prvi plan staviti zadnjicu, što ne želite pogotovo ako imate jače bokove. Birajte modele koji se blago šire pri dnu (zvoncare9 ili modele sa ravnim krojem nogavica kako biste postigle proporcijalnu liniju tela. Isto tako vrećaste pantalone, zatim modeli sa faltama na džepovima i ostali modeli koji imaju dodatnu teksturu na bokovima nisu za vas. Pre se odlučite za klasične sa kosim džepovima. 

Ako se ipak odlučite za kraći model pantalona, obavezno ih ukombinujte sa obućom na visoku štiklu !

 

Kaiš je vaš prijatelj ! Dobar kaiš preko vrećaste bluze, haljine ili košulje može učiniti čuda ! Kad već imate obline treba da ih istaknete ! Prevelika majica možda hoće sakriti višak kilograma, ali to ne znači da ćete u tome i dobro izgledati. Što nas vodi do sledeće tačke...

Kupujte garderobu u svojoj veličini - Garderoba za broj ili čak dva veća neće vam doneti dobro. Možda ćete sakriti ono zbog čeka se osećate nesigurno, ali gotovo je sigurno da ćete izgledati još krupnije. Isti efekat će imati i premala garderoba ! Zato, birajte odevne komade koji su vam baš po meri !

Nađite dobrog krojača - Ključna stvar za devojke sa oblinama u svetu mršavica ! Ako nađete par pantalona koje vam savršeno stoje, ali su preduge, obavezno ih uzmite. Vaš krojač će ih skratiti na željenu dužinu i problem je rešen !

I na kraju - kllučni savet - Volite svoje telo - Prihvatite ga onakvo kakvo je, naučite da istaknete ono što na njemu volite, a sakrijete ono što baš i ne, pratite osnovne savete, budite svoje i originalne i ne dajte da vam iko kaže da ne može da izgledate fabulozno !

 

 

 

 

 

Izvor : http://mogujatosama.rs

Pročitano 3981 puta

Prijavljivanje/Registracija